Financiële hulp

De hoge inflatie en de stijgende energiekosten zorgen voor een toename in geldstress en armoede. Steeds meer gezinnen hebben moeite met rondkomen. Dit raakt ook het onderwijs. Leerlingen zitten minder goed in hun vel of er is zelfs geen geld voor een lunch, activiteiten of een laptop.

Onze school kan de armoedeproblematiek niet oplossen. We ondernemen wel acties om de situatie voor de betreffende leerlingen beter te maken. Dit doen we in samenwerking met gemeente en diverse fondsen.

Schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. Ben je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie? Start dan een aanvraag! Dit doet u eenvoudig bij:

Sam&: Sam& voor alle kinderen. Hier kunt u als ouder zelf inloggen en een aanvraag indienen. Sam& zorgt ervoor dat de aanvraag bij de juiste organisatie terechtkomt. Samen voor alle kinderen (Sam&) is het samenwerkingsverband tussen Jeugdfonds Sport & CultuurNationaal Fonds KinderhulpStichting Jarige Job en Leergeld Nederland.

Stichting Leergeld Maashorst

Bibliotheek Schaijk: Gratis lidmaatschap en activiteiten voor kinderen van 0-18 jaar.

Jeugdeducatiefonds: Hier kunnen scholen aanvragen doen voor leerlingen.